eAnatomi
Yksityiskohtainen malli luukudoksesta
Yksityiskohtainen malli luukudoksesta
Yksityiskohtainen malli luukudoksesta
Yksityiskohtainen malli luukudoksesta

Yksityiskohtainen malli luukudoksesta

Tuotenumero: 1000154
ota yhteyttä toimitusaikaan
151,25 EUR
Sis. alv
(121,00 EUR ilman arvonlisäveroa)

Tämä malli esittää luukudoksen (sis. verisuonet) mikroskooppisessa perspektiivissä ja tarjoaa kolmiulotteisen kuvan putkiluun rakenteesta.


Malli painaa noin 0,8 kg ja mitat ovat 26 x 19 x 14,5 cm (pituus x leveys x korkeus). Verrattuna oikeaan luukudokseen, mallin kudosta on suurennettu 80 kertaa. Se toimitetaan valkoisella jalustan päällä (muovilevy).


Mallin osista on kirjoitettu yleiskatsaus latinaksi, englanniksi ja useilla muilla kielillä (ei suomeksi). Katsauksessa mallin rakenteet on nimetty kuvien ja viivojen avulla. Voit ladata ja tulostaa yleiskatsauksen verkkosivuiltamme (kts. vasemmalla olevat tuotekuvat).

Anatomisesti malli esittää ensisijaisesti kaksi luukudoksen päätyyppiä (tiivis ja huokoinen luukudos):

  • Tiivis luukudos näkyy keltaisena ja muodostaa suurimman osan mallista. Mallissa näkyy luumatriisi lamellien muodossa, johon on upotettu luusoluja (osteosyyttejä). Lisäksi nähtävillä on verisuonet ja lamellit, joiden keskellä kulkee Haversin kanava. Luuta ympäröivä luukalvo (periosti) näkyy myös.
  • Huokoinen luukudos näkyy vähäisessä määrin mallin etuosassa, jossa se on esitetty vaaleilla ja punertavilla sävyillä. Tässä nähdään kudokselle tyypillinen sienimainen trabekulaverkko, jossa kommunikoivat ontelot ovat täynnä luuytintä. Myös ohut kalvo, joka peittää luuytimen ontelon, näkyy.


Kliinisesti mallia voidaan käyttää luukudoksen sairauksien ymmärtämiseen. Esimerkki luukudoksen sairaudesta on osteoporoosi, jossa taudin muutokset ovat voimakkaimpia huokoisessa luukudoksessa. Huokoinen luukudosta esiintyy mm. putkiluiden päissä, kuten tästä mallista voi nähdä. Muita esimerkkejä ovat osteomalasia, ostitis deformans (Pagetin tauti), lisäkilpirauhasen liikatoiminta (hyperparatyreoosi) ja multippeli myelooma.


1-3 päivää, mikäli tuote on saatavilla varastossa
Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Maksa luottokortilla, laskulla tai verkkolaskulla*
SSL-salaus takaa luotettavan ja turvallisen verkkoasioinnin

Samankaltaisia tuotteita

Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä