eAnatomi
Suurennettu, käsinmaalattu sydänmalli henkitorven ja ruokatorven kanssa
Suurennettu, käsinmaalattu sydänmalli henkitorven ja ruokatorven kanssa
Suurennettu, käsinmaalattu sydänmalli henkitorven ja ruokatorven kanssa

Suurennettu, käsinmaalattu sydänmalli henkitorven ja ruokatorven kanssa

Tuotenumero: 1000269
ota yhteyttä toimitusaikaan
452,50 EUR
Sis. alv
(362,00 EUR ilman arvonlisäveroa)

Tämä sydänmalli on käsinmaalattu ja se on kooltaan kaksinkertainen luonnollisen sydämen nähden. Sekä sen ulkoiset että sisäiset rakenteet näyttätävät paljon luonnollisemmilta ja kauniimmilta kuin halvemmat sydänmallit.


Malli on ihanteellinen ymmärtämään sydämen suhdetta henkitorveen ja ruokatorveen. Se voidaan jakaa 5 osaan. Malli toimitetaan irrotettavalla jalustalla ja se on kooltaan 32 x 18 x 18 cm.

Anatomisesti malli esittää sydämen 4 kammiota, korvakkeet, sydämen verenkierron (valtimot ja laskimot), 4 läppää, läppäjärjestelmään perustuen, sydämeen tulevat ja sieltä lähtevien verisuonten alut sekä kauniita yksityiskohtia sydämen rakenteesta (endo-, myo- ja perikardium). Aortta on esitetty sekä nousevalla aortalla, aortan kaarella että laskevan aortan alku. Sydämen impulssinjohtojärjestelmä ei ole näkyvissä. 


Yleensä sydämen rakenne koostuu kolmesta kerroksesta: endokardiumista (ohut endoteelivuorattu sidekudos), sydänlihaksesta (paksu lihas) ja lopussa olevasta epikardiumista, joka on seroosi kalvo. Kammioiden rakenne on erittäin monimutkainen, sillä sydänlihaksen muodostavat lihaksikkaat niput, jotka kulkevat alaspäin (ja takaisin) spiraalimaisina muotoina. Tämän seurauksena kammiot lyhenevät supistumisen aikana (sydämen pumppauksen aikana).


Jos sydänmallin etuosa poistetaan, kammioiden monimutkaisen lihasrakenteen voi nähdä. Kammioiden sisäpinnat koostuvat jännerihmoista (trabeculae carneae), jotka ylittävät toisiaan eri kulmissa. Tämä näkyy hyvin selvästi sydänmallissa.


2 eteiskammioläppää (eteisten ja kammioiden välillä) on sidottu kammioiden papillaarilihaksiin, mikä näkyy myös mallissa.


Lisäksimallissa näkyy osa ruokatorvesta, suurin osa henkitorvesta, jolla on tunnusomaiset hevosenkengän muotoiset rustorenkaat, ja pääkeuhkoputkien alkuosat.

Kliinisesti malli ei osoita mitään patologista (sairauteen liittyvää), mutta sitä voidaan käyttää valaisemaan monia sydänsairauksia, kuten venttiilitauteja, tulehduksia, ateroskleroosia ja veritulppia.


Malli sopii myös sydämen, henkitorven ja ruokatorven välisen anatomisen alueen sairauksien selvittämiseen. Mallia voidaan käyttää myös selittämään sydämen ultraäänitutkimusta, joka tehdään ruokatorven kautta (transesophageal echocardiography, TEE).

HUOM: Katso myös meidän sydänmallimme, jota on myös suurennettu ja se on maalattu käsin. Hinnaltaan se on halvempi, sillä se ei sisällä henkitorvea ja ruokatorvea - KATSO TÄSTÄ.

1-3 päivää, mikäli tuote on saatavilla varastossa
Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Maksa luottokortilla, laskulla tai verkkolaskulla*
SSL-salaus takaa luotettavan ja turvallisen verkkoasioinnin

Samankaltaisia tuotteita

Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä