eAnatomi
Suurennettu käsinmaalattu sydänmalli
Suurennettu käsinmaalattu sydänmalli
Suurennettu käsinmaalattu sydänmalli
Suurennettu käsinmaalattu sydänmalli
Suurennettu käsinmaalattu sydänmalli
Suurennettu käsinmaalattu sydänmalli

Suurennettu käsinmaalattu sydänmalli

Tuotenumero: 1000268
noin 14 työpäivää
367,50 EUR
Sis. alv
(294,00 EUR ilman arvonlisäveroa)

Tämä sydänmalli on käsinmaalattu ja kaksinkertainen luonnollisen sydämen kokoon nähden. Sekä ulkoisesti että sisäisesti se näyttää paljon "elävämmältä", innostavammalta ja kauniimmalta verrattuna halvempiin malleihin.


Mallissa kammioiden ja sydämen lihasten monimutkainen rakenne näkyy hyvin selvästi. Malli toimitetaan irrotettavalla jalustalla ja se on kooltaan 32 x 18 x 18 cm.


Tärkeät anatomiset rakenteet on numeroitu malliin ja nimetty. Muuan muassa latinalaiset nimet löytyvät mallin yleiskatsauksesta, jonka voit ladata ja tulostaa verkkosivujemme kautta (kts. vasemmalla olevat tuotekuvat).

Anatomisesti malli esittää sydämen 4 kammiota, korvakkeet, sydämen verenkierron (valtimot ja laskimot), 4 läppää, läppäjärjestelmään perustuen, sydämeen tulevat ja sieltä lähtevien verisuonten alut sekä sydämen rakenne (endo-, myo- ja perikardium). Sydämen impulssinjohtamisjärjestelmää ei näy.


Yleensä sydämen rakenne koostuu kolmesta kerroksesta: endokardiumista (ohut endoteelivuorattu sidekudos), sydänlihaksesta (paksu lihas) ja lopussa olevasta epikardiumista, joka on seroosi kalvo. Kammioiden rakenne on erittäin monimutkainen, sillä sydänlihaksen muodostavat lihaksikkaat niput, jotka kulkevat alaspäin (ja takaisin) spiraalimaisina muotoina. Tämän seurauksena kammiot lyhenevät supistumisen aikana (sydämen pumppauksen aikana).


Jos sydänmallin etuosa poistetaan, kammioiden monimutkaisen lihasrakenteen voi nähdä. Kammioiden sisäpinnat koostuvat jännerihmoista (trabeculae carneae), jotka ylittävät toisiaan eri kulmissa. Tämä näkyy hyvin selvästi sydänmallissa.


2 eteiskammioläppää (eteisten ja kammioiden välillä) on sidottu kammioiden papillaarilihaksiin, mikä näkyy myös mallissa.Huom. Alla oleva YouTube-video esittelee sydämen anatomiaan tällä sydänmallilla.


Kliinisessä mielessä tämä malli ei osoita mitään patologista (sairauteen liittyvää), mutta sitä voidaan käyttää ymmärtämään monia sydänsairauksia, kuten sydämenläppäsairauksia, tulehduksia sekä ateroskleroosia ja veritulppia.


HUOM: Katso myös meidän toinen sydänmalli, joka on myös suurennettu ja käsinmaalattu. Malli maksaa hieman enemmän, koska se esittää myös henkitorven ja ruokatorven - katso malli TÄMÄN LINKIN kautta.

1-3 päivää, mikäli tuote on saatavilla varastossa
Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Maksa luottokortilla, laskulla tai verkkolaskulla*
SSL-salaus takaa luotettavan ja turvallisen verkkoasioinnin

Samankaltaisia tuotteita

Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä