eAnatomi
Pienennetty ja läpinäkyvä sydänmalli impulssinjohtojärjestelmällä
Pienennetty ja läpinäkyvä sydänmalli impulssinjohtojärjestelmällä
Pienennetty ja läpinäkyvä sydänmalli impulssinjohtojärjestelmällä

Pienennetty ja läpinäkyvä sydänmalli impulssinjohtojärjestelmällä

Tuotenumero: 1000266
noin 14 työpäivää
133,75 EUR
Sis. alv
(107,00 EUR ilman arvonlisäveroa)

Tämä läpinäkyvä sydänmalli on pienempi kuin aito sydän, eikä siksi vaadi niin paljon tilaa. Se sopii täydellisesti impulssinjohtojärjestelmän ymmärtämiseen sekä ymmärtämään aortan tehtävää sydämen verenkierrossa. Sydänmallin etuosa voidaan poistaa ja malli toimitetaan irrotettavalla jalustalla.

Anatomisesti mallista voi nähdä seuraavat:


1) impulssinjohtojärjestelmä

2) sepelvaltimo ja -laskimo

3) Suuret verisuonet, jotka kuljettavat verta sydämeen ja sieltä pois


Mallista voi nähdä myös sydämen kammioita, mutta ne eivät ole yhtä ilmeisiä. Sydämen pieniä anatomisia rakenteita ei ole esitetty mallissa.

Impulssinjohtamisjärjestelmä on esitetty opetukseen sopivalla tavalla, jotta voidaan nähdä suunta sinussolmukkeesta eteenpäin muiden tärkeiden rakenteiden, kuten eteiskammion solmun, Hisin kimpun, crura- ja Purkinje-kuitujen läpi.


Malli näyttää ensisijaisesti suuret sepelvaltimot ja -laskimot. Valtimot on kuvattu punaisella ja laskimot sinisellä.


Oikea sepelvaltimo, jota kutsutaan sepelvaltimoksi (arteria coronaria dextra), ulottuu aivan sydämen ympärille takaosaan ja vapauttaa posterior laskeutuvan valtimon, mikä myös näkyy. Vasen sepelvaltimo (arteria coronaria sinistra) kutsutaan sepelvaltimoksi. Sen kulkeutuminen vasemmalle näkyy myös mallista. Vasen sepelvaltimo jakautuu kahdeksi suureksi haaraksi, joita kutsutaan laskevaksi haaraksi (tai LAD) ja kiertäväksi haaraksi (tai CX).


Suurin osa laskimoverestä kerääntyy sepelpoukamaan (sinus coronarius), joka tyhjentyy oikeaan eteiseen. Pienemmät suonet näkyvät mallissa myös.


Suuret verisuonet, jotka kuljettavat verta sydämeen ja sydämestä pois, ovat aortta, yläonttolaskimo (v. Cava superior) sekä keuhkovaltimorunko (truncus pulmonalis). Näet myös aukeamat alaonttolaskimoon (v. Cava inferior) ja keuhkolaskimoihin (vv. pulmonales).

Kliinisesti mallissa ei ole mitään patologista (sairauteen liittyvää), mutta se on ihanteellinen johtumishäiriöiden, kuten eteisvärinän, AV-tukoksen ja haarakatkoksen, ymmärtämiseksi. Malli sopii myös hyvin ateroskleroosin ja verihyytymien ymmärtämiseen sepelvaltimoissa sekä lääketieteellisten hoitojen tai invasiivisen kardiologian, kuten pallolaajennus (PCI) ja sepelvaltimotutkimuksen (KAG), ymmärtämiseen.

1-3 päivää, mikäli tuote on saatavilla varastossa
Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Maksa luottokortilla, laskulla tai verkkolaskulla*
SSL-salaus takaa luotettavan ja turvallisen verkkoasioinnin

Samankaltaisia tuotteita

Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä