eAnatomi
Luonnollisen näköinen viiteen osaan jaettava aivomalli
Luonnollisen näköinen viiteen osaan jaettava aivomalli
Luonnollisen näköinen viiteen osaan jaettava aivomalli
Luonnollisen näköinen viiteen osaan jaettava aivomalli
Luonnollisen näköinen viiteen osaan jaettava aivomalli
Luonnollisen näköinen viiteen osaan jaettava aivomalli
Luonnollisen näköinen viiteen osaan jaettava aivomalli

Luonnollisen näköinen viiteen osaan jaettava aivomalli

Tuotenumero: 1000226
ota yhteyttä toimitusaikaan
226,25 EUR
Sis. alv
(181,00 EUR ilman arvonlisäveroa)
Valitse tuote

Tämän aivomallin pinta antaa mallille elävämmän ilme kuin useimmilla muilla kategorian malleilla. Se voidaan jakaa viiteen osaan, ja siksi voidaan helposti nähdä aivojen sisäiset rakenteet, kuten aivokammiojärjestelmä (esitetty onteloina), ja ero valkean ja harmaan aineen välillä.


Aivomalli on muovattu onttoon ja kiinteään muoviin, mikä tekee materiaalista joustavan, sillä sitä voidaan sekä puristaa että liikuttaa. Tämä tekee mallista mukavan koskettaa ja työskennellä sen kanssa kun se on irrotettu mallista.


Aivojen alueet on merkitty eri väreillä. Alta voit lukea lisää mallin anatomisista yksityiskohdista, kuten valtimoista ja limbisestä järjestelmästä.  Aivomallin 5 osaa pysyvät yhdessä pienten magnettien avulla. 


Mallin koko vastaa aikuisen aivoja. Kooltaan malli on 13 x 14 x 17,5 cm ja paina noin 650 grammaa. Malli toimitetaan irrotettavalla  valkoisella jalustalla.


Tärkeät anatomiset rakenteet on numeroitu malliin. Osista on kirjoitettu yleiskatsaus, jossa kuvataan tarkasti mallin eri osat ja voit siten verrate niitä mallissa löytyviin numeroihin. Yleiskatsauksen voi ladata ja tulostaa nettisivuiltamme (kts. vasemmalla olevat tuotekuvat, napsauta PDF-symbolia). Tätä aivomallia kutsutaan yleiskatsauksessa "C18".


Huom: Mallin osien numerointi ja nimeäminen ovat suuntaa antavia. Ole kriittinen käytön suhteen, sillä esimerkiksi rakenteen numerot voivat sijaita toisen rakenteen reunalla.


Tämä aivomalli sopii täydellisesti läpinäkyvään kallomalliimme. Kun aivomalli on lisätty kallon malliin, se voidaan nähdä kallon sisällä. Löydät mallin tämän linkin kautta.


Alla oleva YouTube-video kestää 55 sekuntia ja esittää toisen käytännöllisen syyn osien yhdessä  pitämiseksi magneettien avulla:Anatomisesti aivomalli esittää ihmisen aivot, jotka voidaan jakaa isoaivoihin (cerebrum), pikkuaivoihin (cerebellum) ja aivorunkoon (truncus encephal). Nämä 3 rakennetta on selvästi erotettu eri värisävyillä. Harmaan ja valkean aineen eron voi nähdä selvästi tässä mallissa.  • Isoaivoissa (cerebrum ja väliaivot) nähdään ennen kaikkea aivolohkot sekä talamus ja hypotalamus (ja aivolisäke).
  • Pikkuaivoissa voit nähdä aivomaidon (vermis cerebelli) ja pikkuaivopuoliskot (hemisperium cerebelli)
  • Aivorungossa nähdään sen 3 osaa (keskiaivot, aivosilta ja pitkänomainen luuydin) sekä kallon hermojen (kutsutaan myös aivohermoiksi) alkuperä


Myös muita rakenteita nähdään, kuten aivokuori, holvi, aivokammiojärjestelmä ja kaksi ensimmäistä kallonhermoa (haju- ja näköhermo), jotka eivät ole peräisin aivorungosta.

Vasemmalla olevat tuotekuvat osoittavat, kuinka malli voidaan jakaa 5 osaan. Tämä tekee mahdolliseksi tutkia aivojen sisäisiä rakenteita, ja osan niistä voi nähdä kolmiulotteisesti.
Limbinen järjestelmä

Koska monet asiakkaistamme kysyvät limbisestä järjestelmästä ostaessaan aivomalleja, sisällytimme kuvauksen aiheesta tähän.

 

Limbinen järjestelmä käsittää keskushermoston (CNS) erilaiset anatomiset rakenteet ja on ensisijaisesti vastuussa emotionaalisista toiminnoista, kuten ahdistuksesta, aggressiivisuudesta, mielialan vaihteluista, muistista ja sosiaalisesta sopeutumiskyvystä. Siksi se liittyy kliinisesti psykiatrisiin häiriöihin.

 

Limbinen järjestelmä sisältää mm. mantelitumakkeen, hippokampuksen,

tursopoimu (gyrus parahippocampalis), hypotalamus, aivokaari (fornix), nisälisäkkeet (corpus mammillare), etuotsalohkon kuori ja aivorungon monoaminergiset järjestelmät. Luettelo on paljon pidempi, sillä lukuisat kuituyhteydet yhdistävät limbiset rakenteet.

  

Huom: Tässä aivomallissa voidaan nähdä hippokampus samoin kuin joitain muita limbisen järjestelmän rakenteita (esim. aivokaari), mutta ei mantelitumaketta.

  

Mantelitumake toimii tunnereaktioiden muistamisessa (esim. ahdistus) sekä aistien emotionaalisessa vaikutuksessa. Se mantelin muotoinen ja  sijaitsee hippokampuksen edessä, temporaalilohkon etupuolella (mantelitumake ja hippokampus ovat siksi eri osissa).

 

Hippokampuksella on tärkeä osa muistin kanssa. Se on epäsäännöllisesti kiertynyt rakenne temporaalilohkon mediaalisessa osassa. 

 

Jos ainakin toisen näistä kahdesta rakenteesta on oltava selvästi näkyvissä aivomallissa, itse aivokudos on esitettävä ns. frontaali- / koronaalitasossa temporaalilohkosta. Frontaalitason "leikkaus" vastaa karkeasti viillon suuntaa "korvasta korvaan".

 

Koska mantelitumake on hippokampuksen ETUOSASSA ("kohti otsaa"), molemmat näistä rakenteista voidaan nähdä aivomallissa vain, jos malli sisältää vähintään 2 frontaalitasoa temporaalilohkon läpi - tai jos aivomalli on osittain läpinäkyvä. Emme eAnatomilla ole vielä nähneet aivomallia, joka ei olisi osittain läpinäkyvä ja, jossa samalla näkyisi 2 frontaalitasoa temporaalilohkon läpi niin, että sekä mantelitumake että hippokampus näkyvät. Toisaalta valikoimassamme on osittain läpinäkyvä aivomalli, joka näyttää molemmat rakenteet. Mallin voi nähdä tämän linkin kautta.

 

Kaikki valikoimamme aivomallit voidaan jakaa osiin. Kaikki mallit (sekä opetusta helpottavilla väreillä tai ilman), jotka voidaan jakaa neljään tai useampaan osaan, sisältävät hippokampuksen. Lähes kaikissa näissä malleissa hippokampus on numeroitu ja nimetty yleiskatsauksesta, joka voidaan ladata aivomallien tuotekuvauksista.

Kliinisesti mallia voidaan käyttää ymmärtämään vaurioita ja häiriöitä tietyillä aivojen alueilla. Esimerkkejä ovat epilepsia, aivokasvaimet, vesipää, kallon hermoihin liittyvät vauriot ja MS-tauti (multippeliskleroosi).


Vaikka mallissa ei näy aivojen verenkiertoa, sitä voidaan käyttää myös aivohalvauksen ymmärtämiseen.

1-3 päivää, mikäli tuote on saatavilla varastossa
Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Maksa luottokortilla, laskulla tai verkkolaskulla*
SSL-salaus takaa luotettavan ja turvallisen verkkoasioinnin

Samankaltaisia tuotteita

Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä