eAnatomi
Korkealaatuinen 15:sta osaan jaettava aivomalli värillisillä sisärakenteilla
Korkealaatuinen 15:sta osaan jaettava aivomalli värillisillä sisärakenteilla
Korkealaatuinen 15:sta osaan jaettava aivomalli värillisillä sisärakenteilla
Korkealaatuinen 15:sta osaan jaettava aivomalli värillisillä sisärakenteilla

Korkealaatuinen 15:sta osaan jaettava aivomalli värillisillä sisärakenteilla

Tuotenumero: BS 25
ota yhteyttä toimitusaikaan
770,00 EUR
Sis. alv
(616,00 EUR ilman arvonlisäveroa)

Tämä aivomalli tarjoaa erittäin tarkan kopion aivojen anatomisista yksityiskohdista, opetuskäyttöön sopivilla väreilla. Malli voidaan jakaa 15:sta osaan.


Aivomalli on kehitetty professori Dr. J.W. Rohenin avulla, Anatomian laitos Erlangenin yliopistossa. Se on valmistettu SOMSO-muovista, (valmistaja SOMSO), joka on maailmankuulu tuotteiden korkean laadun takia. Tämä tarkoittaa laadukkaita materiaaleja, tarkkuuta ja tuotteiden pitkäikäisyyttä eli maailmanluokan käsityötaitoa.


Mainittu SOMSO-muovi tekee materiaalista joustavan, koska sitä voidaan liikuttaa hieman. Tämä tekee mallista mukavan koskettaa ja hyvän työskennellä, sillä sen voi jakaa osiin.


Malli voidaan jakaa 15 osaan, jotka pidetään yhdessä pienillä nylon-sauvoilla. Alla voit lukea lisää anatomisista yksityiskohdista, kuten värillisistä alueista ja limbisestä järjestelmästä. Mallin koko vastaa aikuisen aivoja. Kaularangan kanssa, malli on kooltaa 23 x 15 x 18 cm,

ja painaa 1,8 kg. Se toimitetaan jalustalla, joka koostuu 3 osasta: Sinertävä ja läpinäkyvä levy, jolla malli lepää, sekä kaularanka ja vihreä levy pohjassa.


Mallin osia ei ole numeroitu, mutta osista on kirjoitettu yleiskatsaus, jossa kuvataan tarkasti mallin eri osat. Yleiskatsauksen voi ladata ja tulostaa nettisivuiltamme (kts. vasemmalla olevat tuotekuvat, napsauta PDF-symbolia). Tätä aivomallia kutsutaan yleiskatsauksessa "BS 25".

Anatomisesti aivomalli esittää ihmisen aivot, jotka voidaan jakaa isoaivoihin (cerebrum), pikkuaivoihin (cerebellum) ja aivorunkoon (truncus encephal). Nämä 3 rakennetta on selvästi erotettu eri värisävyillä. Harmaan ja valkean aineen eron voi nähdä selvästi tässä mallissa.


  • Isoaivoissa (cerebrum ja väliaivot) nähdään ennen kaikkea aivolohkot sekä talamus ja hypotalamus (ja aivolisäke).
  • Pikkuaivoissa voit nähdä aivomaidon (vermis cerebelli) ja pikkuaivopuoliskot (hemisperium cerebelli)
  • Aivorungossa nähdään sen 3 osaa (keskiaivot, aivosilta ja pitkänomainen luuydin) sekä kallon hermojen (kutsutaan myös aivohermoiksi) alkuperä

Myös muita rakenteita nähdään, kuten aivokuori, holvi, aivokammiojärjestelmä ja kaksi ensimmäistä kallonhermoa (haju- ja näköhermo), jotka eivät ole peräisin aivorungosta.

Vasemmalla olevat tuotekuvat osoittavat, kuinka malli voidaan jakaa 15 osaan. Tämä mahdollistaa aivojen sisäisten rakenteiden tutkimisen, ja useat niistä näkyvät kolmiulotteisena. Näitä ovat esimerkiksi aivokurkiainen (corpus callosum), aivojuovio (corpus striatum), aivosaarekke (insula), tyvitumake ja aivorunko.

Kuten aiemmin mainittiin, kaularanka nähdään osana jalustaa. Siitä näkee luukudoksen ja nivelsiteet, mutta se ei sovellu kaularangan anatomisten yksityiskohtien tutkimiseen.


Värilliset alueet

Tässä mallissa vain osa sisäisista rakenteista ovat värillisiä (kts. vasemmalla olevat tuotekuvat). Esimerkiksi aivokammiojärjestelmä esitetään läpinäkyvänä, heikolla sinertävällä sävyllä (aivokammiojärjestelmä voidaan myös poistaa kokonaan mallista). Värien avulla on helppo tunnistaa tärkeät anatomiset alueet.


Limbinen järjestelmä

Koska monet asiakkaistamme kysyvät limbisestä järjestelmästä ostaessaan aivomalleja, sisällytimme kuvauksen aiheesta tähän.

 

Limbinen järjestelmä käsittää keskushermoston (CNS) erilaiset anatomiset rakenteet ja on ensisijaisesti vastuussa emotionaalisista toiminnoista, kuten ahdistuksesta, aggressiivisuudesta, mielialan vaihteluista, muistista ja sosiaalisesta sopeutumiskyvystä. Siksi se liittyy kliinisesti psykiatrisiin häiriöihin.

 

Limbinen järjestelmä sisältää mm. mantelitumakkeen, hippokampuksen,

tursopoimu (gyrus parahippocampalis), hypotalamus, aivokaari (fornix), nisälisäkkeet (corpus mammillare), etuotsalohkon kuori ja aivorungon monoaminergiset järjestelmät. Luettelo on paljon pidempi, sillä lukuisat kuituyhteydet yhdistävät limbiset rakenteet.

  

Huom: Tässä aivomallissa voidaan nähdä hippokampus samoin kuin joitain muita limbisen järjestelmän rakenteita (esim. aivokaari), mutta ei mantelitumaketta.

  

Mantelitumake toimii tunnereaktioiden muistamisessa (esim. ahdistus) sekä aistien emotionaalisessa vaikutuksessa. Se mantelin muotoinen ja  sijaitsee hippokampuksen edessä, temporaalilohkon etupuolella (mantelitumake ja hippokampus ovat siksi eri osissa).

 

Hippokampuksella on tärkeä osa muistin kanssa. Se on epäsäännöllisesti kiertynyt rakenne temporaalilohkon mediaalisessa osassa. 

 

Jos ainakin toisen näistä kahdesta rakenteesta on oltava selvästi näkyvissä aivomallissa, itse aivokudos on esitettävä ns. frontaali- / koronaalitasossa temporaalilohkosta. Frontaalitason "leikkaus" vastaa karkeasti viillon suuntaa "korvasta korvaan".

 

Koska mantelitumake on hippokampuksen ETUOSASSA ("kohti otsaa"), molemmat näistä rakenteista voidaan nähdä aivomallissa vain, jos malli sisältää vähintään 2 frontaalitasoa temporaalilohkon läpi - tai jos aivomalli on osittain läpinäkyvä. Emme eAnatomilla ole vielä nähneet aivomallia, joka ei olisi osittain läpinäkyvä ja, jossa samalla näkyisi 2 frontaalitasoa temporaalilohkon läpi niin, että sekä mantelitumake että hippokampus näkyvät. Toisaalta valikoimassamme on osittain läpinäkyvä aivomalli, joka näyttää molemmat rakenteet. Mallin voi nähdä tämän linkin kautta.

 

Kaikki valikoimamme aivomallit voidaan jakaa osiin. Kaikki mallit (sekä opetusta helpottavilla väreillä tai ilman), jotka voidaan jakaa neljään tai useampaan osaan, sisältävät hippokampuksen. Lähes kaikissa näissä malleissa hippokampus on numeroitu ja nimetty yleiskatsauksesta, joka voidaan ladata aivomallien tuotekuvauksista.Kliinisesti malli on ihanteellinen tiettyjen sisäisten rakenteiden vaurioiden ymmärtämiseen, esimerkiksi vesipää, sillä koko aivokammiojärjestelmä voidaan ottaa pois mallista ja siten tutkia yksityiskohtaisesti. Toinen esimerkki on Parkinsonin tauti, johon liittyy patologisia muutoksia aivojuoviossa.

 

Mallia voidaan käyttää myös monien muiden vaurioiden ja häiriöiden, kuten epilepsian, aivokasvainten, kallonhermojen vaurioiden ja MS-taudin (multippeliskleroosi), ymmärtämiseen. Vaikka mallissa ei näy aivojen verenkiertoa, sitä voidaan käyttää myös aivohalvauksen ymmärtämiseen.

1-3 päivää, mikäli tuote on saatavilla varastossa
Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Maksa luottokortilla, laskulla tai verkkolaskulla*
SSL-salaus takaa luotettavan ja turvallisen verkkoasioinnin

Samankaltaisia tuotteita

Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä