eAnatomi
Aivomalli valtimoilla, voidaan jakaa 9:ään osaan
Aivomalli valtimoilla, voidaan jakaa 9:ään osaan
Aivomalli valtimoilla, voidaan jakaa 9:ään osaan
Aivomalli valtimoilla, voidaan jakaa 9:ään osaan
Aivomalli valtimoilla, voidaan jakaa 9:ään osaan

Aivomalli valtimoilla, voidaan jakaa 9:ään osaan

Tuotenumero: 1000227
ota yhteyttä toimitusaikaan
393,75 EUR
Sis. alv
(315,00 EUR ilman arvonlisäveroa)

Tämä aivomalli esittää aivojen valtimot, monia sisäisiä rakenteita ja se voidaan jakaa 9 osaan.


Aivomalli on muovattu onttoon ja kiinteään muoviin, mikä tekee materiaalista joustavan, sillä sitä voidaan sekä puristaa että liikuttaa. Tämä tekee mallista mukavan koskettaa ja työskennellä sen kanssa kun se on irrotettu mallista.


Aivomallin osat pysyvät yhdessä metallitikkujen avulla. Aivojen alueet on merkitty eri väreillä. Alta voit lukea lisää mallin anatomisista yksityiskohdista, kuten valtimoista ja limbisestä järjestelmästä. 


Mallin koko vastaa aikuisen aivoja. Se on kooltaan 15 x 14 x 16 cm ja painaa noin 850 grammaa. Malli toimitetaan irrotettavalla valkoisella jalustalla.


Mallin osista on kirjoitettu yleiskatsaus latinaksi, englanniksi ja useilla muilla kielillä (ei suomeksi). Katsauksessa mallin rakenteet on nimetty kuvien ja viivojen avulla. Voit ladata ja tulostaa yleiskatsauksen verkkosivuiltamme (kts. vasemmalla olevat tuotekuvat).


Huom: Mallin osien numerointi ja nimeäminen ovat suuntaa antavia. Ole kriittinen käytön suhteen, sillä esimerkiksi rakenteen numerot voivat sijaita toisen rakenteen reunalla.

Anatomisesti aivomalli esittää ihmisen aivot, jotka voidaan jakaa isoaivoihin (cerebrum), pikkuaivoihin (cerebellum) ja aivorunkoon (truncus encephal). Nämä 3 rakennetta on selvästi erotettu eri värisävyillä. Harmaan ja valkean aineen eron voi nähdä selvästi tässä mallissa.


  • Isoaivoissa (cerebrum ja väliaivot) nähdään ennen kaikkea aivolohkot sekä talamus ja hypotalamus (ja aivolisäke).
  • Pikkuaivoissa voit nähdä aivomaidon (vermis cerebelli) ja pikkuaivopuoliskot (hemisperium cerebelli)
  • Aivorungossa nähdään sen 3 osaa (keskiaivot, aivosilta ja pitkänomainen luuydin) sekä kallon hermojen (kutsutaan myös aivohermoiksi) alkuperä

Myös muita rakenteita nähdään, kuten aivokuori, holvi, aivokammiojärjestelmä ja kaksi ensimmäistä kallonhermoa (haju- ja näköhermo), jotka eivät ole peräisin aivorungosta.

Vasemmalla olevat tuotekuvat osoittavat, kuinka malli voidaan jakaa 9 osaan. Tämä mahdollistaa aivojen sisäisten rakenteiden tutkimisen, ja useat niistä näkyvät kolmiulotteisena.
Aivovaltimot

Aivoihin verta toimittavat kaksi paritettua valtimoa. Niitä kutsutaan sisäiseksi kaulavaltimoksi ja nikamavaltimoksi ja ne näkyvät mallin molemmin puolin. 


A. carotis interna (karotidijärjestelmä): Sillä on S-muotoinen kulkutie, jota kutsutaan kaulavaltimosifoniksi ja se voidaan nähdä selvästi. Lisäksi nähdään a. Cerebri media (middle cerebral artery) ja a. Cerebri anterior (anterior cerebral artery), jotka ovat kaulavaltimon kaksi haaraa, joihin se jakautuu.


A. vertebralis (nikamavaltimo): Se kohtaa vastakkaisen nikamavaltimon ja muodostaa kallonpohjavaltimon (a. Basilariksen) aivosillan etuosassa. Tämä nähdään hyvin selvästi, aivan kuten myös muita pienempiä haaroja voidaan nähdä.


Huom: Koska aivomalli voidaan ottaa pois mallin päästä sekä jakaa 9 osaan, valmistaja on päättänyt esittää osan valtimoista erotettuna / keskeytettynä. Sillä on seuraava merkitys:


Kaulavaltimo (A. carotis interna): A. cerebri media ja anterior eivät jatku aivojen pinnan lateraaliin tai aivopuoliskon mediaalisessa osassa. On kuitenkin mainittava, että näillä alueilla nähdään lukuisia muita haarojen kaltaisia valtimoita. 


A. vertebralis: Erityisenä yksityiskohtana, ihmisen aivoihin muodostuu karpaalitunneli, koska kallonpohjavaltimosta jakautuvat pienemmät valtimot ovat anastomoosi (yhteys) pienempiin kaulavaltimon valtimoihin. Tätä yhteyttä ei nähdä, koska valmistaja on päättänyt erottaa kaulavaltimon yhdistymisen kallonpohjavaltimoon, jotta jälkimmäinen voidaan poistaa kokonaan aivomallista (kts. vasemmalla olevat tuotekuvat).


Limbinen järjestelmä

Koska monet asiakkaistamme kysyvät limbisestä järjestelmästä ostaessaan aivomalleja, sisällytimme kuvauksen aiheesta tähän.


Limbinen järjestelmä käsittää keskushermoston (CNS) erilaiset anatomiset rakenteet ja on ensisijaisesti vastuussa emotionaalisista toiminnoista, kuten ahdistuksesta, aggressiivisuudesta, mielialan vaihteluista, muistista ja sosiaalisesta sopeutumiskyvystä. Siksi se liittyy kliinisesti psykiatrisiin häiriöihin.


Limbinen järjestelmä sisältää mm. mantelitumakkeen, hippokampuksen,

tursopoimu (gyrus parahippocampalis), hypotalamus, aivokaari (fornix), nisälisäkkeet (corpus mammillare), etuotsalohkon kuori ja aivorungon monoaminergiset järjestelmät. Luettelo on paljon pidempi, sillä lukuisat kuituyhteydet yhdistävät limbiset rakenteet.

  

Huom: Tässä aivomallissa voidaan nähdä hippokampus samoin kuin joitain muita limbisen järjestelmän rakenteita (esim. aivokaari), mutta ei mantelitumaketta.

  

Mantelitumake toimii tunnereaktioiden muistamisessa (esim. ahdistus) sekä aistien emotionaalisessa vaikutuksessa. Se mantelin muotoinen ja  sijaitsee hippokampuksen edessä, temporaalilohkon etupuolella (mantelitumake ja hippokampus ovat siksi eri osissa).


Hippokampuksella on tärkeä osa muistin kanssa. Se on epäsäännöllisesti kiertynyt rakenne temporaalilohkon mediaalisessa osassa. 

Jos ainakin toisen näistä kahdesta rakenteesta on oltava selvästi näkyvissä aivomallissa, itse aivokudos on esitettävä ns. frontaali- / koronaalitasossa temporaalilohkosta. Frontaalitason "leikkaus" vastaa karkeasti viillon suuntaa "korvasta korvaan".


Koska mantelitumake on hippokampuksen ETUOSASSA ("kohti otsaa"), molemmat näistä rakenteista voidaan nähdä aivomallissa vain, jos malli sisältää vähintään 2 frontaalitasoa temporaalilohkon läpi - tai jos aivomalli on osittain läpinäkyvä.


Emme eAnatomilla ole vielä nähneet aivomallia, joka ei olisi osittain läpinäkyvä ja, jossa samalla näkyisi 2 frontaalitasoa temporaalilohkon läpi niin, että sekä mantelitumake että hippokampus näkyvät. Toisaalta valikoimassamme on osittain läpinäkyvä aivomalli, joka näyttää molemmat rakenteet. Mallin voi nähdä tämän linkin kautta.


Kaikki valikoimamme aivomallit voidaan jakaa osiin. Kaikki mallit (sekä opetusta helpottavilla väreillä tai ilman), jotka voidaan jakaa neljään tai useampaan osaan, sisältävät hippokampuksen. Lähes kaikissa näissä malleissa hippokampus on numeroitu ja nimetty yleiskatsauksesta, joka voidaan ladata aivomallien tuotekuvauksista.


Kliinisesti malli on ihanteellinen aivohalvauksen ymmärtämiseen. Mallia voidaan käyttää myös monien muiden vaurioiden ja häiriöiden, kuten epilepsian, aivokasvainten, kallonhermojen vaurioiden ja MS-taudin (multippeliskleroosi) ymmärtämiseen.

 

1-3 päivää, mikäli tuote on saatavilla varastossa
Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Maksa luottokortilla, laskulla tai verkkolaskulla*
SSL-salaus takaa luotettavan ja turvallisen verkkoasioinnin

Samankaltaisia tuotteita

Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä