eAnatomi
Aivojen sisäisiin rakenteisiin keskittyvä aivomalli, joka voidaan jakaa 15 osaan
Aivojen sisäisiin rakenteisiin keskittyvä aivomalli, joka voidaan jakaa 15 osaan
Aivojen sisäisiin rakenteisiin keskittyvä aivomalli, joka voidaan jakaa 15 osaan
Aivojen sisäisiin rakenteisiin keskittyvä aivomalli, joka voidaan jakaa 15 osaan
Aivojen sisäisiin rakenteisiin keskittyvä aivomalli, joka voidaan jakaa 15 osaan

Aivojen sisäisiin rakenteisiin keskittyvä aivomalli, joka voidaan jakaa 15 osaan

Tuotenumero: BS 25/T
ota yhteyttä toimitusaikaan
1 327,50 EUR
Sis. alv
(1 062,00 EUR ilman arvonlisäveroa)

Jos etsit aivomallia, jossa keskitytään aivojen sisäisiin ja syvällä oleviin rakenteisiin, kuten mantelitumakkeeseen, hippokampukseen, muihin limbisiin rakenteisiin ja aivokammioon, suosittelemme tätä mallia.


Aivomalli on kehitetty professori Dr. J.W. Rohenin avulla, Anatomian laitos Erlangenin yliopistossa. Se on valmistettu SOMSO-muovista, (valmistaja SOMSO), joka on maailmankuulu tuotteiden korkean laadun takia. Tämä tarkoittaa laadukkaita materiaaleja, tarkkuuta ja tuotteiden pitkäikäisyyttä eli maailmanluokan käsityötaitoa.


Tässä mallissa SOMSO-muovi on kovaa ja kestävää. Malli voidaan jakaa 15 osaan, jotka pidetään yhdessä pienillä nylon-sauvoilla. Alla voit lukea lisää anatomisista yksityiskohdista, kuten värillisistä alueista ja limbisestä järjestelmästä. Malli on hieman pienempi kuin aikuisen aivot. Malli on kooltaan 12 x 12 x 16 cm ja painaa noin 400 grammaa. Se toimitetaan jalustan päällä, joka koostuu kaularangasta ja sen alla olevasta vihreästä levystä.


Mallin osia ei ole numeroitu, mutta osista on kirjoitettu yleiskatsaus, jossa kuvataan tarkasti mallin eri osat. Yleiskatsauksen voi ladata ja tulostaa nettisivuiltamme (kts. vasemmalla olevat tuotekuvat, napsauta PDF-symbolia). Tätä aivomallia kutsutaan yleiskatsauksessa "BS 25 / T".

Anatomisesti malli esittää ihmisen aivot, jotka voidaan jakaa isoaivoihin (cerebrum), pikkuaivoihin (cerebellum) ja aivorunkoon (truncus encephali).


Näitä kolmea rakennetta voidaan tarkastella monin eri tavoin. Suurin osa aivoista näkyy läpinäkyvän materiaalin läpi, ilman tarkempia yksityiskohtia, mutta ylempi nuoliveriviemäri voidaan nähdä. Pikkuaivot ja aivorunko näkyvät eri väreissä ja useilla anatomisilla yksityiskohdilla. Harmaan ja valkoisen aineen ero näkyvät vain pikkuaivoissa.


Vasemmalla olevat kuvat osoittavat, kuinka malli voidaan jakaa 15 osaan. Kaikki olennaiset sisäiset rakenteet näkyvät eri muotoisina ja väreinä. Lisäksi suurin osa osista voidaan nähdä kolmiulotteisena. Esimerkiksi mantelitumake on hyvin selvästi havainnollistettu sen "manteli muodossa", kun taas sekä pikkuaivot että aivorunko voidaan ottaa pois mallista ja jakaa kahteen osaan.


Kuten aiemmin mainittiin, kaularanka nähdään osana jalustaa. Luukudos nähdään läpinäkyvänä materiaalina, kun taas pehmeät osat, kuten välilevyt ja selkäydinhermot, ovat beigen tai vaalean sävyisiä. Lisäksi kummallakin puolella näkyy nikamavaltimo (arteria vertebralis).


Limbinen järjestelmä

Koska monet asiakkaistamme kysyvät limbisestä järjestelmästä ostaessaan aivomalleja, sisällytimme kuvauksen aiheesta tähän.


Limbinen järjestelmä käsittää keskushermoston (CNS) erilaiset anatomiset rakenteet ja on ensisijaisesti vastuussa emotionaalisista toiminnoista, kuten ahdistuksesta, aggressiivisuudesta, mielialan vaihteluista, muistista ja sosiaalisesta sopeutumiskyvystä. Siksi se liittyy kliinisesti psykiatrisiin häiriöihin.


Limbinen järjestelmä sisältää mm. mantelitumakkeen, hippokampuksen,

tursopoimu (gyrus parahippocampalis), hypotalamus, aivokaari (fornix), nisälisäkkeet (corpus mammillare), etuotsalohkon kuori ja aivorungon monoaminergiset järjestelmät. Luettelo on paljon pidempi, sillä lukuisat kuituyhteydet yhdistävät limbiset rakenteet.

  

Huom: Tämä aivomalli on valikoimassamme ainoa, jossa on esitetty mantelitumake. Lisäksi mallista voi nähdä hipokampuksen ja muut limbiset rakenteet.

  

Mantelitumake toimii tunnereaktioiden muistamisessa (esim. ahdistus) sekä aistien emotionaalisessa vaikutuksessa. Se mantelin muotoinen ja  sijaitsee hippokampuksen edessä, temporaalilohkon etupuolella (mantelitumake ja hippokampus ovat siksi eri osissa).


Hippokampuksella on tärkeä osa muistin kanssa. Se on epäsäännöllisesti kiertynyt rakenne temporaalilohkon mediaalisessa osassa. 


Jos ainakin toisen näistä kahdesta rakenteesta on oltava selvästi näkyvissä aivomallissa, itse aivokudos on esitettävä ns. frontaali- / koronaalitasossa temporaalilohkosta. Frontaalitason "leikkaus" vastaa karkeasti viillon suuntaa "korvasta korvaan".


Koska mantelitumake on hippokampuksen ETUOSASSA ("kohti otsaa"), molemmat näistä rakenteista voidaan nähdä aivomallissa vain, jos malli sisältää vähintään 2 frontaalitasoa temporaalilohkon läpi - tai jos aivomalli on osittain läpinäkyvä. Emme eAnatomilla ole vielä nähneet aivomallia, joka ei olisi osittain läpinäkyvä ja, jossa samalla näkyisi 2 frontaalitasoa temporaalilohkon läpi niin, että sekä mantelitumake että hippokampus näkyvät.


Kaikki valikoimamme aivomallit voidaan jakaa osiin. Kaikki mallit (sekä opetusta helpottavilla väreillä tai ilman), jotka voidaan jakaa neljään tai useampaan osaan, sisältävät hippokampuksen. Lähes kaikissa näissä malleissa hippokampus on numeroitu ja nimetty yleiskatsauksesta, joka voidaan ladata aivomallien tuotekuvauksista.

Kliinisesti tämä aivomalli on ihanteellinen ymmärtämään mantelitumakkeeseen ja muihin limbisen järjestelmän rakenteisiin liittyviin ongelmiin.

Malli sopii myös muiden sisäisten rakenteiden vaurioiden ymmärtämiseen kuten hydrofekalus, sillä koko aivokammio voidaan ottaa pois mallista ja tutkia yksityiskohtaisesti.

Mallia voidaan käyttää myös monien muiden vaurioiden, kuten epilepsian, aivokasvainten, kallonhermojen ja multippeliskleroosin, ymmärtämiseen.

1-3 päivää, mikäli tuote on saatavilla varastossa
Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Maksa luottokortilla, laskulla tai verkkolaskulla*
SSL-salaus takaa luotettavan ja turvallisen verkkoasioinnin

Samankaltaisia tuotteita

Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä