eAnatomi

Sydänmallit ja verenkiertojärjestelmä

Sydänmallivalikoimastamme voit valita pienennettyjen mallien, todellisen kokoisten tai suurennettujen mallien välillä. Valikoimassamme on myös sydännmalleja, joissa nähdään impulssinjohtojärjestelmä, ohitusleikkausmalleja (CABG/sepelvaltimoiden ohitus), sydänmalleja, joissa keskitytään sydänventtiileihin, sekä malleja, jotka sisältävät muita ympäröiviä elimiä (esim. ruokatorvi ja henkitorvi). Meillä on myös erityisiä sydänmalleja, kuten sikiön sydän sekä sydän, jossa nähdään vasemman kammion hypertrofia.


Sydänmalleja käytetään erityisesti sydämen anatomian ymmärtämiseen sekä kliinisiin lähtökohtiin, kuten sairauksiin, tutkimuksiin ja hoitoon.


Anatomisesti sydän käsittää monia rakenteita. Sydänmallin avulla voidaan tutkia eteisiä ja kammioita sekä niiden yksityiskohtia, kuten papillaarilihaksia ja AV-venttiileitä (aortan venttiili), foramen ovalea ja sinus coronariusta. Lisäksi joissakin malleissa nähdään sydämen impulssijohtamisjärjestelmä (sydämen sähköinen järjestelmä) ja sen tärkeät rakenteet, kuten sinussolmu, AV-solmu (atrioventrikulaarinen solmu) sekä crus dextrum ja sinistrum.


Verisuonten kohdalla voidaan myös helpommin erottaa sepelvaltimo muista suurista, keskeisistä verisuonista. Näin voidaan esimerkiksi tutkia tutkia RCA: ta, LAD: ta ja CX: ää sekä aortaa (verenkierron suurin valtimo), keuhkovaltimorunkoa (truncus pulmonalis) ja keuhkolaskimoita (vv.pulmonales).


Kliinisesti sydänmallia voidaan käyttää ymmärtämään monia sairauksia sydämen eri kudoksissa ja rakenteissa. Näitä voi esimerkiksi olla tulehdus sydämessä (perikardiitti, sydänlihastulehdus tai endokardiitti) tai sydänventtiilien sairaudet (esim. kaventunut aortan venttiili/aortan ahtauma tai vuotava mitraaliläppä/mitraaliläpän vajaatoiminta).


Sydänmalleja voidaan myös käyttää eri toimenpiteiden läpikäymiseen. Näitä voi olla esim. pallolaajennus (KAG, PCI), ultraääniskannaus (ECO), ohitusleikkaus (CABG/sepelvaltimoiden ohitus) tai radiofrekvenssiablaatio.


Mallivalikoimastamme, joka esittelee verisuonijärjestelmän (verenkiertojärjestelmän/sydän- ja verisuonijärjestelmä), löydät verisuonimallin, jossa nähdään valtimotauti (ateroskleroosi) valtimoissa sekä täydellisen mallin koko verisuonijärjestelmästä.


Katso myös erittäin yksityiskohtainen malli valtimoista ja laskimosta, jota on suurennettu 14 kertaa. Sitä voi tarkastella luokassa "Mikroskooppinen anatomia" tämän linkin kautta.


Lue myös lisää, miksi sydänmalli on erittäin hyödyllinen sydämen anatomian ja sairauksien ymmärtämisessä.

Voit lukea siitä blogistamme TÄMÄN LINKIN kautta


Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä