eAnatomi

Silmämallit

Silmämallivalikoimassamme voit valita malleista, jotka osoittavat vain silmämunan anatomian. On myös täydellinen malli, joka näyttää myös silmäympäristön. Lisäksi on olemassa käytännön malli silmän taittumis- / taittovirheen osoittamiseksi sekä erityiset lasit, jotka simuloivat alkoholimyrkytyksen visuaalisia muutoksia.


Silmämalleja käytetään erityisesti silmän anatomian sekä kliinisten näkökohtien, kuten sairauksien, tutkimusten ja hoidon, ymmärtämiseen.


Anatomisesti silmä sisältää monia pieniä ja monimutkaisia anatomisia rakenteita. Kun käsillä on silmämunaan keskittyvä silmämalli, voit tutkia silmän kolmea kerrosta - ulkoista, keskimmäistä ja sisäistä. Ulkokerros koostuu läpinäkyvästä sarveiskalvosta (sarveiskalvo), jonka limbus kiinnittää kovakalvoon (valkoinen jänne, joka muodostaa 5/6 takaosasta). Keskimmäinen kerros eli suonikalvo, choroidea (kutsutaan uveaksi) koostuu iiriksestä (värikalvo), pupillista ja sädekehästä (corpus ciliare). Sisimpänä on verkkokalvo.


Silmämalleissa esitellään uloimpana silmän liikuntaelimistö (silmälihakset/silmän lihaksisto). Se koostuu kuudesta poikkijuovaisesta lihaksesta - neljästä suorasta lihaksesta, nimeltään musculi rectiksi ja kahdesta vinosta lihaksesta, nimeltään musculi obliqui. Silmämallien sisällä näkyy lasiainen (corpus vitreum) ja takana esitellään näköhermo (nervus opticus) suhteessa silmän verisuoniin.


Silmämallit voidaan purkaa, ja jokaista kerrosta voi tutkia erikseen. Lisäksi linssi ja koko lasianen voidaan poistaa. Silmämallissa, joka esittelee koko silmän alueen, voidaan nähdä luukudosta, pehmytkudoksia, kuten ligamentteja ja rasvakudosta, sekä kyynelelin, joka koostuu kyynelpistestä, sekä kyynelkanavista (kyynelkanava, kyynelpussi ja kyyneltiehyet, joista vain alimmat rakenteet ovat näkymättömissä).


Kliinisesti silmämalleja voidaan käyttää silmäsairauksien ymmärtämiseen. Nämä voivat olla esimerkiksi "punasilmäisyys", verkkokalvon irtoaminen, lasiaisen romahtaminen, diabeettinen silmäsairaus, uveiitti, skleriitti sekä metastaasit ja primaarikasvaimet, kuten pahanlaatuiset melanoomat (ihosyöpä) uveassa.


Koko silmämallia voidaan käyttää myös kyynelrauhasen ja kyynelkanavien sairauksien, kuten kyynelkanavan ahtauman, ymmärtämiseen. Käytännön silmämallia voidaan käyttää osoittamaan ja ymmärtämään verkkokalvolla olevien objektien esityksiä, mukautumista (linssin kaarevuuden muutosten kautta), likinäköisyyttä (myopia) ja kaukonäköisyyttä (hypermetropia).


Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä