eAnatomi

Ruoansulatuselimistö

Ruuansulatuselimistöön liittyvä mallivalikoimamme sisältää sekä aidon kokoisia malleja, että suurennettuja ja pienennettyjä malleja. Meillä on sekä anatomisia opetusmalleja, että malleja eri ruuansulatusjärjestelmän saiaruksista. Valikoimamme sisältää mallin ruoansulatuskanavasta kokonaisuudessaan, hammasmalleja (hammasproteesit), ruokatorven malleja, mahalaukun malleja, pohjukaissuolen malleja ja siihen liittyviä elimiä (haima, maksamallit sappirakolla ja sappitiehyillä) paksusuolen malleja sis. peräsuoli.


Ruoansulatuskanavan malleja käytetään pääasiassa anatomian ymmärtämiseen sekä kliinisesti esimerkiksi sairauksien ymmärtämiseen, tutkimukseen ja hoitomuotoihin.


Ruoansulatuskanava sisältää anatomisesti suun, ruokatorven, vatsan ja ohutsuolen. Mikäli maksa, sappirakko ja haima luetaan mukaan, puhutaan ruoansulatusjärjestelmästä.


Ruoansulatuskanavan mallin avulla voidaan tutkia ja opiskella kaikkia sen elimiä (ja perna). Mallin aukot vatsan onteloihin (jossa ruoka kulkee) varmistavat, että voit myös tutkia suolen poimittunutta limakalvoa ja muun muassa vatsalaukkua ja paksusuolta.


Valikoimassamme on 2 hammasmallia. Yksi on suurennettu hammasproteesi/hammasmalli. Hammasmallista näet suun rakenteet, kuten kielen, hampaat sekä ylä- ja alaleuan. Toinen mallimme on kokoelma erilaisia suurennettuja yksittäisiä hampaita. Kyseisen mallien avulla voidaan tutkia yksityiskohtaisia rakenteita, kuten hampaan kruunua, hampaan kaulaa sekä juurta.


Ruokatorvimallin avulla voidaan seurata sen matkaa pallean läpi, tutkia sen sulkutoimintoa (ruokatorven alempi sulkijalihas) ja monia mallissa havaittuja sairauksia. Valikoimassamme on myös 2 mahalaukkumallia (ventrikkeli), yksi sisältäen mahalaukun sairauksia ja toinen ilman. Terveen mahalaukun malli on hyvin yksityiskohtainen ja esittelee sen suhteen pohjukaissuoleen (duodenum) sekä haimaan (pancreas).


Maksamalleja voidaan käyttää myös sappirakon (vesica biliaris, vesica fellea) ja sappitiehyeiden tutkimiseen, koska nämä kudokset näkyvät molemmissa maksamalleissa. Lisäksi maksamallissa voidaan nähdä maksan oikea ja vasen lohko (lobus hepatis dexter ja sinister), verisuonet, kuten v. portae (porttilaskimo) ja paljon muuta.


Kaksi paksusuolen mallia esittelevät koko paksusuolen (intestinum crassum) ja peräsuolen (rectum) erillään. Molemmat mallit esittelevät myös sairauksia, mutta niitä voidaan käyttää myös limakalvon poimujen ja muiden ominaisuuksien tutkimiseen. Koko paksusuolen mallissa näkyy sekä umpilisäke (appendix vermiformis), paksusuoli että peräsuoli ja canalis analis.


Kliinisesti katsottuna ruoansulatuskanavamallia tai siihen liittyvää yhtä elintä voidaan käyttää sairauksien ja häiriöiden ymmärtämiseen. Näitä voivat olla karies ja parodontiitti, ruokatorven refluksi ja haavaumat, ruokatorven suonikohjut, pallean tyrä, mahalaukun tulehdus tai mahahaava. Muita ruuansulatusjärjestelmön sairauksia ja ongelmia voivat olla esim. sappirakon ja sappitiehyen kivet, sappirakon tulehdus, haimatulehdus, haimasyöpä, krooninen tulehduksellinen suolistosairaus, koliitti, paksusuolitulehdus divertikuloosi, polyypit, peräpukamat ja fistelit tai halkeamat.


Lisäksi malleja voidaan käyttää ymmärtämään eri tutkimuksia ja toimenpiteitä, kuten ultraäänitutkimusta ja MRCP, sekä hoitoa kolekystektomiaan.


Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä