eAnatomi

Korva-, nenä- ja kurkkumallit

Korva-nenä-kurkumallien valikoimasta löydät erilaisia korvamalleja, nenämalleja ja nielumalleja/kurkkumalleja. Kategoria sisältää siis aistielinten eri malleja. Korvamallien valikoimasta voit valita malleja, jotka esittävät korvan sen ollessa normaalitilassa, mutta myös malleja, joissa nähdään eri sairauksia. Osa malleista on suurennettu hieman ja toiset ovat puolestaan jättikokoisia. Valikoimassa on myös malleja, joissa näkyy keskikorvan kolme luuta tai korvasimpukka suurennettuna. Yksi malleista esittelee simulaation tarkasta korvatutkimuksesta.


Nenä- ja kurkkumallien valikoimasta voit valita kahden eri mallin välillä, joissa molemmissa nähdään sekä poskiontelot että nenä- ja suuontelo. Yksi näistä malleista voidaan purkaa moniin osiin, jolloin voidaan nähdä yksityiskohtaisesti mm. poskiontelot sekä  hajuaistin anatomia (jotkut käyttävät termejä nenämalli, sinusmalli tai poskiontelomalli). Meillä on myös erityinen kielimalli, joka koko kielen lisäksi näyttää kaksi sylkirauhasta sekä osan alaleuasta. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, valikoimamme sisältää 3 kurkku-/nielumallia. Yksi kurkkumalli on kehitetty todellisessa koossa, toinen on suurennettu ja kolmas on erittäin joustava, ja nielussa/kurkunpäässä on liikutettavat nivelet. Kurkkumallimme näyttävät myös osan henkitorvesta.


Korva-, nenä- ja kurkkumalleja käytetään erityisesti kyseisten alueiden anatomian ymmärtämiseen sekä kliinisiin tarkoituksiin, kuten sairauksien ymmärtämiseen, tutkimuksiin ja hoidon suunnitteluun.


Anatomisesti korvassa on monia pieniä ja monimutkaisia rakenteita. Koko korvan mallilla voidaan tutkia ulkokorvaa (auricula/korvasimpukka), korvakäytävää (meatus acusticus externus), keskikorvaa (cavum tympani) ja sisäkorvaa (auris interna / labyrinth), joka sisältää korvasimpukan (cochlea) sekä tasapainoelimen (kaarikäytävien kanssa). Lisäksi malleissa näkyy osin Eustachin putki (tuba auditiva), joka on yhteydessä nenänieluun (nielun yläosaan) ja korvaan ohimoluussa (os temporale).


Korvamallit esittelevät myös muita yksityiskohtia, kuten tärykalvon (membrana tympani) ja keskikorvan 3 pientä luuta (ossicula auditus, ossicula auditoria), jotka kutsutaan myös vasaraksi (malleus), alasimeksi (incus) ja jalustimeksi (stapes).

Malleissa näkyy myös joitain pieniä lihaksia sekä verisuonia, kuten a. carotis interna. Kaikista yksityiskohtaisin korvamalli on suurennettu, ja siinä voidaan nähdä esimerkiksi Koko korvan yksityiskohtaisin malli on hyvin suurennettu ja näyttää myös erittäin tarkkoja yksityiskohtia, kutenkorvan soikea ikkuna.


Valikoimassamme on korvamalli, joka näyttää vain keskikorvan 3 luuta, ja toimii simulaattorina korvatutkimukseen. Lisäksi valikoimamme sisältää kaksi korvamallia, jotka esittelevät korvasimpukan pieniä anatomisia rakenteita, joissa aistisolut rekisteröivät värähtelyjä, jotka hermoyhteyksien kautta johtavat äänen havaitsemiseen aivoissa. Yksi malleista on jättimalli edellämainituista rakenteista - toinen malli on pienempi ja näyttää paljon enemmän yksityiskohtia. Nämä kaksi mallia esittävät poikkileikkauksen ductus cochleariksen läpi, jossa on scala vestibuli yllä ja scala tympani alempana. Keskeisesti voidaan nähdä membrana basilaris, jossa tapahtuu resonanssivärähtelyä kuulemisen yhteydessä. Nämä värähtelyt havaitaan aistisolujen monimutkaisella järjestelmällä (kortikaalinen elin/organum spirale), joka kiinnittyy basilarikalvoon.


Molemmissa korvasimpukkamalleissa on rakenteita, kuten membrana tectoria, membrana vestibularis (Reissnerin kalvo), cuniculus internus (aivokuoren tunneli), ligamentum spirale ja kuulo-tasapainohermosäikeitä. Yksityiskohtaisin malli korvasimpukasta sisältää yksityiskohtia, kuten ganglionispiraalin ja monia tarkkoja solutyyppejä, kuten Hensen-, Claudius- ja Böttcher-soluja.

Näissä korvamalleissa (korvasimpukkamallit/cochleamallit) nähdään nervus cochlearis, joka on kuulohermo. Se on osa nervus vestibulocochlearista (8. kraniaalihermo/aivohermo), jota kutsutaan myös kuulo- ja tasapainohermoksi. Nervus vestibularis (tasapainohermo) on 8. kraniaalihermon toinen komponentti.


Nenämallit/sinus-mallit sisältävät pieniä ja monimutkaisia anatomisia rakenteita. Nenämallin avulla voidaan tutkia nenäonteloa (cavum nasi), osaa suuontelosta (cavum oris), hieman nielua (pharynx) sekä sivuonteloita (sinus frontalis/otsaontelo, sinus sphenoidalis/kiilaontelo, sinus maxillaris/leukaontelo ja sinus ethmoidalis). Sinusmallit esittelevät myös nenän 3 simpukkaluuta (concha nasalis superior, media ja inferior). Yksi sinusimalleista näyttää myös hajuhermon.


Kielimallia voidaan käyttää kielen rakenteiden tutkimiseen. Kielimallista voidaan nähdä esimerkiksi kielen lihakset, kielen yläosa ja sen neljä papillaa (papillae vallatae, papillae filiformes, papillae fungiformes ja papillae foliatae), osa alaleuasta (mandibula), hampaita ja kaksi kolmesta sylkirauhasesta (glandula submandibularis ja rauhanen) .


Valikoimamme kolme nielumallia/kaulamallia esittelevät kurkunpään ja sen ruston, kurkunpään lihakset, äänihuulet (plicae vocales), kurkunkannen (epiglottis), kaksi niveltä nimeltään articulatio cricothyroidea ja articulatio cricoarytenoidea, sekä siirtymän henkitorveen (trachea). Kahdessa kaulamallista näkyy myös kilpirauhanen (gl. thyroidea), yksi tai useampi lisäkilpirauhasesta (glandulae parathyroidea) sekä verisuonet ja hermot. Kahdessa viimeisimmässä mallissa nielu voidaan havaita, vaikka se ei ole mallissa rajattu.


Hintavin nielumallimme on liikuteltavissa kurkunpäästä, ja sitä voidaan käyttää ymmärtämään, miten äänihuulien pituutta, jännitettä ja välimatkaa säädellään.


Kliinisesti korvamallia/muovikorvaa voidaan käyttää ymmärtämään häiriöitä ja sairauksia korvan eri kudoksissa ja rakenteissa. Nämä voivat olla esimerkiksi välikorvatulehdus, kolesteatooma (helmiäiskasvain), puhjennut tärykalvo ja myringitis bullosa. Malleja, jotka esittelevät korvasimpukan kudoksia, voidaan käyttää ymmärtämään sairauksia, vammoja tai synnynnäisiä epämuodostumia korvasimpukan hiussoluissa sekä sisäkorvassa.


Nenämallia/sinusmallia voidaan käyttää ymmärtämään ongelmia ja sairauksia, kuten poskiontelotulehduksia ja nenän polyyppejä, sekä eri hoitoja, kuten turbinaattien poistoa (konkotomia). Kielimallia voidaan käyttää ymmärtämään kielen sairauksia, kuten kielen halkeamia ja uurteita, infektiota ja syöpää.


Nielumallia voidaan käyttää ymmärtämään monia nielun sairauksia, joita ovat esim. epiglottitis, äänihuulipolyypit, nodulaarinen struuma, kurkunpään turvotus ja syövät. Lisäksi kaulamallia voidaan käyttää ymmärtämään tutkimusmenetelmiä, kuten laryngoskopiaa, ja hoitoja, kuten kurkun kirurgiaa. Jos mallin kurkunpää on liikuteltava, sitä voidaan käyttää myös liikkeiden osoittamiseen.


Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä