eAnatomi

Ihomallit

Ihomallivalikoimastamme löydät suurennettuja ihomalleja. Valikoimassamme on erilaisia ihomalleja, jotka esittelevät ihoa joko yhdeltä, kahdelta tai kolmelta kehon alueelta. Lisäksi yhdessä näistä malleista näkyy myös kynsi sekä ja hiusjuuri. Valikoimasta löydät myös acnemallin/aknemallin sekä ihosyövän (pahanlaatuisen melanooman) mallin eri vaiheissa.


Ihomalleja käytetään erityisesti ihon anatomian ja kliinisten ongelmien, kuten sairauksien, ymmärtämiseen.


Anatomisesti iho käsittää monia anatomisia rakenteita. Ihomallin avulla voidaan opiskella

ihon kahta eri kerrosta (orvaskesi/epidermis ja verinahka/dermis) sekä ihonalaiskerrosta (subcutis), joka on kaikissa malleissa näkyvillä. Useissa malleissa voidaan myös nähdä epidemriksen kerrostunut rakenne. Kerrokset ovat: tyvikerros eli stratum basale, okasolukerros eli stratum spinosum, jyväsikerros eli stratum granulosum, kirkassolukerros eli stratum lucidum ja marraskesi eli stratum corneum.


Kaikissa ihomalleissa dermiksessä näkyy tärkeitä rakenteita, kuten verisuonet, karvatupet, karvatuppien sileät lihakset (m. arrector pili) sekä hikirauhaset ja talirauhaset. Joissakin malleissa on nähtävillä myös kapselin ympäröiviä hermopäätteitä, kuten Pacinin ja Meissnerin keräset.


Yhdessä ihomallista nähdään myös kynsi ja hiusjuuri. Malli esittelee hiusjuuren, jossa nähdään hiuksen medulla (ydinkerros), cortex (kuitukerros) ja itse hiusjuuri. Samaisessa mallissa on myös kynsi ja kynsipeti


Kaikissa malleissa ihonalaiskerros näkyy keltaisella alimpana. Tämä symboloi rasvasoluja (koska ihonalaiset kudokset koostuvat pääasiassa rasvasoluista).


Kliinisesti ihomallia voidaan käyttää ymmärtämään ihosairauksia ja iho-ongelmia, joita ovat esimerkiksi psoriaasi, follikuliitti, akne ja ihokasvaimet. Lisäksi niitä voidaan käyttää ymmärtämään ihon vammoja, kuten palovammoja, jotka on perinteisesti jaettu asteisiin (1. aste, 2. aste jne.).


Aknemallilla voidaan tutkia akne vulgaris (näppylöitä/mustapäitä), joka on talirauhasten tulehdus. Malli näyttää myös komedoneja.


Ihosyövän (pahanlaatuinen melanooma) ihomalli eri vaiheissa on sen sijaan kehitetty auttamaan tämän pahanlaatuisen ihosyövän ymmärtämistä.


Edullinen toimitus
14 päivän palautusoikeus
Nopea toimitus
Ota yhteyttä